Сутерен.мк

За скромните…

Фејсбук с(р)еќавања… Спасот е можеби, да им дадеме шанса конечно, на скромните. Да се тргне тридеценискиот…

Нема и нема столб за потпор на народот!

Фејсбук с(р)еќавања… Секоја промена поминува низ фази: * Ентузијазам. * Компликации. * Разочарување. * Барање виновници.…

Што избираме?!

Фејсбук с(р)еќавања… “Нема да дозволиме една групировка на суетни, криминогени, будалести ем, некадарни и ненаситни наследници…

Не тагувам за младоста, жалам по иднината

Фејсбук с(р)еќавања… Која е разликата помеѓу нешто и ништо? Нештото постои, а ништото не, нели!? Дали…

Оган

Фејсбук с(р)еќавања… Немаше нешто што ме промаши. Се ме здроби. Дојди да те разочарам. Некој, некаде…

Интермецо

Фејсбук с(р)еќавања… Македонскиот правопис на колена: Гласај за кого сакаш, исто ти се пишува! Не постои…

Предавство

Фејсбук с(р)еќавања… Предавството не е сива зона. Без разлика на околностите, или си или не –…

Средба

Фејсбук с(р)еќавања…   Го фати погледот на маркантниот убавец кој сам седеше во таксито. Неговите очи…

Тишина

Фејсбук с(р)еќавања…   Стануваше се постудено и постудено. Тоа првенствено се гледаше по мажите на улиците…