Сутерен.мк

Хрватски ТАТ со криптовалути

Откако беше објавено дека риечката компанија BitLucky, за тргување со криптовалути, наводно оштетила најмалку 700 свои…

Хрватите и Србите на нет

Бразилците беа главни фаворити на овој Мундијал, но си одат дома благодарение на Хрватите кои повторно…

Златко Далиќ: Не сме нормални!

Селекторот на Хрватска, Златко Далиќ вели дека ова е победа за хрватскиот народ. Хрватска направи големо…

Роберт Перишиќ: Човек од теренот

Несомнено, Роберт Перишиќ (1969) е еден од најзначајните хрватски автори, кој остава значаен белег во модерното…

Тивко рушење

„Македоника литера“ деновиве го објави романот „Тивко рушење“ на хрватскиот писател Ивица Пртењача, во превод од…

Ведрана Рудан: Сите ние не сме Милена Радуловиќ!

По повод обелоденувањето на случајот со злоставувањата на учителот по глума во неговото училиште во Белград,…

Ведрана Рудан: За мене крваво работат мажи

Хрватскиот културолошки феномен, чии книги станаа бестселери на Балканот, а и пошироко, беше во Скопје, по…

Оливер Драгоевиќ: Сите сме во истиот круг

GUWAA (Global Unferwater Awareness Association) е прва организација во светот, специјализирана за заштита, сочувување и чистење…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Двете

Во овој невообичаен период од животот во кој светот или човештвото од природна потреба на чистење…