Сутерен.мк

Лекции од Птицата која се потсмева

Добитничката на Пулицерова награда за книгата „Да се убие подбивната птица“, Харпер Ли, почина на 89-годишна…

Најмоќните книжевни цитати

„Сликата на Доријан Греј“ Луѓето денес ја знаат цената на се, но не ја знаат вредноста…

Кој рече, што рече?

Се почесто „мудрите“ цитати на социјалните мрежи изгледаат како да ги монтирал Квентин Тарантино…

Соништата создаваат иднина

Мажот има само една сигурна љубов – љубовта на својата мајка. Кога не би постоеле жените,…

Ракописите не горат!

Следи ме читателу. Кој ти рекол дека не постои вистинска, вечна љубов? Тој лажливец ќе го…

Да почитував правила, ништо не ќе направев!

Во очекување на биографскиот филм „Blonde“ во која Мерилин Монро ќе ја игра Ана де Армас,…

Нема убавина без меланхолија!

„Секогаш биди поет, дури и во прозата.“ „Тешко можам да замислам убавина во која нема ни…

Ужасниот живот на нормалните!

„Секој ден гледам стотици луѓе кои се откажале. На сите страни ги гледам оние кои не…

Најголемиот меѓу најголемите!

„Да се вљубиш не значи да љубиш. Човек може да се вљуби и мразејќи.“ „Има средби,…