Сутерен.мк

Шминката навистина, чуда прави!

Со помош на Фотошоп и deepfake технологијата луѓето на интернет лесно можат да изгледаат како сосема…

Се разубавуваме со отрови?!

Истражувањата што ги спроведоа од универзитетот Нотр Дам во Индијана, САД, врз повеќе од 230 најчесто…

Тајните за убавина на Елизабет Тејлор

Легендарната актерка се шминкала сама и тоа не само приватно, туку и за важни настани!И не…

7 причини да ја баталите шминката

Декоративната козметика е измислена за да ја нагласи, а почесто и да ја надомести, нашата убавина.…

Ноне Абрашева Ноциќ: Анимирани ли ти се веѓите?

Убавина е апстрактна именка од женски род, за која не постои доволно прецизна дефиниција. Таа живее…

Митови за козметиката

Цена Колку некој производ е добар или не, во поголемиот број на случаи цената не е…