Сутерен.мк

Стојан Андов: Со Георги Димитров, Бугарија ги призна македонската нација и јазик

Предавањето на моштите на Гоце Делчев било одобрено од Димитров и на 7 октомври 1946 година…

Магдалена Андоновска: Јазикот коски нема, ама коски крши

Ја знаете онаа народната поговорка “Јазикот коски нема ама коски крши“? Верувам дека ја знаете. Многу…

Во Бугарија се чувствувам како на туѓина

“…Но како Македонец, јас во Бугарија се чувствувам како на туѓина, каде што навистина се наоѓам…

Петре М. Андреевски: Љубовта е и последната желба

Големиот македонски писател зборува за љубовта како општочовечка утеха, за македонската жена, за тоа што му…

Доблеста и пингвините

Мојата ќерка носи исклучиво OshKosh. Нема многу фајде од тоа, кога со татко и упорно ја…