Сутерен.мк

Орвел би ја пердашел денешната левица

Оние од нас кои сакаат да се вклучат во денешните суштински дебати, вклучително и со луѓе…

За Орвел, пак

Ерик Артур Блер го зел псевдонимот Џорџ Орвел уште со првата своја објавена книга „Никој и…

Непознатиот Џорџ Орвел

Џорџ Орвел односно, Ерик Артур Блер (1903-1950) имал необичен живот, а пишувањето книжевни дела бил само…

Ноне Абрашева Ноциќ: Не сум Баба Ванѓа, ама можам да гледам!

Тој што има способност да гледа во иднината е јасновидец. Ваквите луѓе наводно имаат вишок сетила…