Сутерен.мк

Под мотото „Непокор и слобода“ се одбележува антифашистичкото востание

Под мотото „Непокор и слобода“ денеска се одбележуваат 82 години од денот кога беше означен почетокот…

Магдалена Андоновска: Празнување за по дома

Има една приказна која вели вака: Биле двајца пријатели. Едниот требал да оди на свадба ама…

Постоиме благодарение на 11-октомвриското победничко востание

„Со одлуката да пристапи кон антифашистичката коалиција, нашата држава во 1941 година застанала на страната на…

На 11 Октомври нови протести

Жетвата на оризот е во полн ек, а оризарите најавија дека на 11 Октомври, наместо да…

80 години од почетокот на НОБ!

На 11 октомври 1941 година, Првиот прилепски партизански одред го нападнал полицискиот участок и телефонско-телеграфската мрежа…