Сутерен.мк

Ајкула уби момче во Австралија!

Нападот на ајкула од чии последици почина 20-годишно момче, се случил рано утринава на плажата Емералд, петстотини километри северно од Сиднеј!

Повеќе капачи и сурфери и покрај големата опасност, се обиделе да го спасат момчето, но критичните повреди на рацете до веле до негова смрт.

После несреќата пристапот на плажата и околните води е забранет.

Ова е втор смртоносен напад на ајкули во австралиските води, а во 2020-та имало 26, од кои два завршиле со смрт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *