Сутерен.мк

Боја за 2023 година

Центарот за истражување и податоци за бојата „Пантон“ ја избра бојата на 2023 година – „Вива Магента (18-1750)“, која е опишана како „вибрантна и жива нијанса“ од семејството на црвените бои.

„’Вива Магента’ е храбра и бестрашна – пулсирачка боја чиешто изобилство промовира радосна и оптимистичка прослава, пишувајќи нов наратив“, велат од „Пантон“ на нивната официјална веб-страница.

Од Центарот велат дека „Вива Магента“ е „моќна црвена боја, која поттикнува експериментирање и самоизразување без воздржување“.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *