Сутерен.мк

Вакцинирање на тинејџерите

На тинејџерите во Велика Британија од септември ќе им биде понудено да се вакцинираат против коронавирусот.

Плановите, наводно, вклучуваат една доза од вакцината на Фајзер/Бионтек за деца над 12 години, кога ќе почне учебната година.

Идејата потекнува од британскиот Заеднички комитет за вакцинација и имунизација, а особено ветуваат тестовите на Фајзер врз деца. Имено, фармацевтската компанија објави дека вакцината е сто проценти ефикасна кај деца на возраст од 12 до 15 години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *