Сутерен.мк

Викенд рецепт: Мимоза

Добар просек и добар сок од портокал се одлични за овој класичен коктел. Свежо исцедениот портокал е клучот, како и добро, суво просеко.

Избегнувајте слатки газирани вина како Линдауер. Во флејта за шампањ, додадете 2 – 3 прсти сок од портокал. Дополнете ја чашата со разладено просеко.

Додадете цвет. Облечете кафтан. Бидете Далида. Танцувајте.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *