Сутерен.мк

Далтонистот и другите…

  • Своите чудесни сини очи славниот американски филмски актер, Пол Њумен (1923 – 2008) никогаш не ги видел. Бил далтонист.

  • Големиот пронаоѓач и подоцна и претседател на Соединетите американски држави, Бенџамин Френклин, не патентирал ниту еден свој пронајдок!
  • Во 1920 година, Херберт Хувер, претседател на САД од 1929 до 1933 година, го затворил Заводот за патенти бидејќи сметал дека „се е веќе измислено“!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *