Сутерен.мк

Инфантилност

Мислам дека сте многу површна и дека ви е ептен инфантилно она Дарлинг.
Дарлинг

Дарлинг, дарлинг, баш добро што некој ја сфатил целата ситуација без разлика на која страна е од барикадите.

Јас направив чекор, кој е незамислив за вас. Чекор надвор од клишеата кои ни ги наметнува диригираната историја на маалската куртоазија и затоа сум ви интересна. Што направивте вие, освен што ме читате мене?

Секако дека сум инфантилна. Каков анархист би била, ако ја немам таа детска тврдоглавост, импулсивност и неконформизам во мене?!

А и не ве разбирам. Дали на вашите свилени уши и непца навикнати на ванилин пудинг, повеќе ќе им одговара наслов како – „Прашајте ја Македонка Александрова Филипова Трета“ или можеби – „Прашајте го Вилхем Дилтај“?

Белким се разбравме…

(Упатствата во оваа рубрика се само субјективно гледање на меѓучовечките релации. Никако не треба да се сфатат како достојна замена за стручно мислење.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *