Сутерен.мк

Каде живее Дедо Мраз?

Селото на Дедо Мраз се наоѓа во Арктичкиот Круг, на осум километри од Рованиеми, кој се смета за официјален роден град на најпознатиот дедо во светот, кој ги исполнува детските желби.

Ова село во Лапонија (Финска) работи во текот на целата година, влезница не се наплаќа, но најмногу туристи го посетуваат во зима, кога има снег.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *