Сутерен.мк

Како се раѓа сирена?

Гинеколог во Шпанија изведе царски рез на трудница која носеше близначки и го изваде едното од бебињата во недопрена амнионска кеса или водена обвивка!

Фотографиите и видеата што беа објавени јавно, го покажуваат раѓањето на близначката завиткана во амнионската кеса, што е случај што се случува еднаш на 80.000 раѓања.
Скриено породување, познато и како породување „сирена“ или „en caul“, е случај кога бебето излегува во недопрена амнионска кеса, која обично пука кога мајката ќе почне со породување.

Ваквите раѓања се почести за време на царски рез, но може да се појават и при вагинални породувања.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *