Сутерен.мк

Канадските камионџии блокираа и гранични премини

Најфреквентниот граничен премин помеѓу САД и Канада е делумно затворен, бидејќи канадските возачи на камиони блокираа неколку ленти во знак на протест против ковид мерките!

Имено, камионџиите вчера го блокирале мостот Амбасадор што ги поврзува Виндзор во Канада и американскиот Детроит во Мичиген.

Околу 75 отсто на вкупниот извоз на Канада оди во САД, а преку мостот Амбасадор дневно поминуваат и до осум илјади камиони односно, дури триесет проценти од извозот поминува низ него.

Канадската полиција соопшти дека бил блокиран и преминот во Алберта.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *