Сутерен.мк

Квантитет и квалитет

И ова лето не отидов на одмор со друштво бидејќи имам еден голем проблем. Ми е срам да се соблечам во бикини бидејќи имам мали гради. Дури и кога имам момче (а во моментов го немам), ми е срам да ги покажам пред него зашто навистина се малечки. Голем комплекс ми е тоа и не знам како да се справам со него?
К.Л., 26, Велес

К.Л. дарлинг, наводните стандарди за величината на женските гради е уште една беља што ни ја сервираа медиумските стереотипи. (Токму јавните гласила овој „комплекс“ што порано беше резервиран само за жените денес им го префрлија како преокупација и на мажите.)

Што значи, што и да велат средствата за масовна комуникација – стручњаците, а и мажите, го тврдат токму спротивното – малите гради и тоа како се секси.

Да не зборуваме за другите предности како гордото носење деколтирана облека, фустани без прерамки, неносењето градник во одредени ситуации (но, никогаш во јавност – жена без градник под облеката на улица е повулгарна отколку да се појави само со него)…

Освен тоа, големите гради многу полесно и побрзо им подлегнуваат на законите на гравитација.

„Проблемот“ може да го решите и со разни „специјализирани“ костими за капење кои визуелно ги зголемуваат градите или со градници со разни „облоги“, додатоци, помагала… Само не претерувајте – да не испадне кога ќе го вадите градникот да ги извадите и цицките.

Иако, од истите причини како и вашите, некои мажи не ги соблекуваат гаќите при сексот, малку е глупаво дечкото да ви ги види останатите делови од телото, а градите не.

Квантитетот им е важен на оние кои не почувствувале квалитет…

(Упатствата во оваа рубрика се само субјективно гледање на меѓучовечките релации. Никако не треба да се сфатат како достојна замена за стручно мислење.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *