Сутерен.мк

Кои земји се најбезбедни за жените?

Фактори кои се земени во предвид за истражувањето се насилството кон жените, нивото на самоубиства на жени, законите за насилство во семејството, разликата во платите меѓу мажите и жените, како и безбедноста на жените кога сами ноќе се враќаат дома.

  1. Ирска
  2. Австрија
  3. Норвешка
  4. Словенија
  5. Швајцарија
  6. Шпанија
  7. Португалија
  8. Канада
  9. Холандија
  10. Полска

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *