Сутерен.мк

Кокаин скриен во банани!

Кокаин бил пронајден во седум од десетте кутии банани што белгиски фармер ги купил на пазарот во главниот град Брисел!

Локалните медиуми наведуваат дека фармерот Стефан Ван Дорслер купил десет кутии банани на почетокот на неделата со цел да ги продаде на својата фарма.

Ван Дорслер, кој ги отворил кутиите по пристигнувањето на фармата, во седум нашол пакети со кокаин.
Според него, тој првенствено мислел дека се работи за путер, но потоа сфатил дека е дрога.
Наместо да ја однесе дрогата во блиската полициска станица, тој повикал полиција и го пријавил случајот.
Пакетите со банани имале маркички на кои се гледа дека доаѓаат од Колумбија. Истрагата е во тек.

Повеќе овде…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *