Сутерен.мк

Колкава ни е машкоста?

Конечно одговор на прашањето што сите не засега: која е просечната величина на пенисот на секоја нација во светот?

Во розова боја се државите со минимален просек, виолетовите се државите со поголем просек, а сините со максимален.

На мапата се опфатени вкупно 143 држави – просечната величина на пенисот во светот е 13,8 сантиметри, а обемот е 11,8 сантиметри.

На прво место со најголема величина на просечен машки полов орган е Еквадор, со должина од 17 смм и обем од 13,4 смм. Втори се мажите од Гана со 16,8 смм и обем од 12,8 смм.

Последни се „посилниот пол“ на Камбоџа, чиј полов орган е просечно долг 10,1 смм, со обем од 11, 1 смм.

Каде се Македонците, проверете сами.

Извор…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *