Сутерен.мк

Која е најчестата лозинка во 2023 година?

Експертите за безбедност секогаш предупредуваат дека треба да бидеме многу внимателни при изборот на лозинки и дека треба да смислиме покомплицирана, за хакерите да не упаднат во нашите сметки, но многумина, сепак, користат едноставни зборови или комбинации на бројки.

Повеќе од 4,5 милиони луѓе сè уште користат „лозинка“ за својата лозинка, што ја прави најкористена лозинка во 2023 година. „123456“ е втората најпопуларна лозинка во светот и прва во Велика Британија, со „123456789“ на третото место.
Создадете силни лозинки од случајна низа букви, броеви и симболи, наместо зборови или вообичаени низи. Можете дури да уфрлите и емотикон.

Оваа недела беше објавена листата на најчести лозинки во 2023 година:

– 123456

– password

– qwerty

– liverpool

– 123456789

– arsenal

– 12345678

– 12345

– abc123

– Chelsea

– qwerty123

– football

– dragon

– password1

– cheese

– letmein

– 1q2w3e4r

– monkey

– killer

– rangers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *