Сутерен.мк

Креативни земјоделци

Жителите на селото Инакадате во северна Јапонија од 1993 година на локалните оризови полиња создаваат своевидни уметнички дела!

Нив ги дизајнира поранешен професор во нивното средно училиште, а потоа 1 300 доброволци аранжираат садници од различни сорти ориз следејќи ги неговите инструкции. Креациите најубаво изгледаат во јули, а може да се видат од средината на јуни до почетокот на октомври. Целта на овој ангажман на селаните е да привлечат што поголем број туристи во нивното место.

Повеќе на mymodernmet.com…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *