Сутерен.мк

Македонската репрезентација со три тима на Светското во еспорт

Индонезија т.е. Бали ќе биде домаќин на шампионатот во еспорт, кој се одржува од први до 12 декември.

На првенството ќе се натпреваруваат повеќе од 600 играчи од 106 земји, а македонската еспорт репрезентација ќе се натпреварува во три дисциплини: Дота 2, eFootball и CS:GO.

Развојот на еспортот во 2022 година го доживува својот врв. На овој масовен настан, македонските репрезентативци учествуваат редовно уште од самиот негов почеток и остваруваат солидни резултати. Меѓу другото, нашите натпреварувачи успеаја да постанат двократни европски и актуелни светски прваци во CS:GO, така што очекувањата за нови успеси се возможни.
Првенството ќе биде пренесувано на тњитцх каналот на македонската еспорт федерација (www.twitch.tv/mesf_tv) каде сите љубители на еспортот и поддржувачи на македонските репрезентации ќе можат да ги следат дуелите и директно да ја изразат својата поддршка.

Резултатите ќе бидат објавувани на официјалната страна за следење на резултати од првенството wec.iesf.org/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *