Сутерен.мк

Мартин од Свети Николе е шампион во Дота 2

Дота 2 тимот Tundra Esports каде што игра и нашиот Мартин ‘Сакса’ Саздов го освои The international 11-Dota 2, откако во финалето ги победија Team secret со резултат од 3-0.

Победата на овој турнир му ја доделува на тимот титулата „Најдобриот Дота 2 тим во светот“ и огромна награда за прво место од околу осум милиони долари.

Мартин Саздов, детето кое што пред неколку години дома немаше добар интернет и компјутер за да игра Дота 2 сега е во листата на шампионите.

Пред неколку години со тимот на “DC” исто така успеа да стигне до финалето, но за жал изгубија и го освоија второто место. Но оваа година Мартин ‘Сакса’ Саздов го најде вистинскиот тим со кој што го освоија шампинот и прекрасниот пехар.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *