Сутерен.мк

Масовно тестирање во Словачка

Владата на Словачка денеска најави проект за тестирање на целото население за присуство на коронавирусот, што треба да се спроведе во текот на девет дена.

Тестирањето не е обврзно, но од 27 јануари доаѓањето на работното место ќе биде можно исклучиво со потврда за направен тест.

Овој потег е и за учениците следниот месец да можат да се вратат во училиштата и за да се намали притисокот врз здравствениот систем, но и за да се ублажат рестриктивните мерки.

Ковид – 19 до сега во Словачка одзеде 3 500 животи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *