Сутерен.мк

Министерството за култура во две слики

Бистата е дело на Џулијано Финели, ученик на Бернини (1627-ма, користено е само чекан и длето).

Креацијата подолу, се претпоставува дека е на некој, којшто го смета своето опкружување за малоумно.
И со право.

Особено, кога за истото ќе го спонзорираат со илјадници евра. Од Министерството за култура на Македонија. Или од ФИТР. Од што и да е. Само да се народни пари.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *