Сутерен.мк

Мотор и мотика

Фејсбук с(р)еќавања…

Може ли било која власт, да се нарече воопшто власт, доколку не успее да ни наметне лојалност кон државата?!

****

Јавноста суди со своите емоции, а не според здравата логика. Така што, тешко дека можеш да поднесеш тужба поради неповолни чувства.

****

Зошто никој, никогаш не вели, кога ќе му се роди дете: „Боже, со што јас заслужив да имам толку совршено дете?!“
А сите до еден, кога нешто е вон шините, велат:„ Боже, со што ја заслужив оваа казна??“
Зошто не сме благодарни? Зошто секогаш бараме виновници?

****

Конечно консензус дома:
– Поарно зетот да дојде со мотор, отколку со мотика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *