Сутерен.мк

Наместо медицински, индустриски кислород во болниците?!

Аферата „Кислород“ ја тресе Република Српска, само неколку дена по апсењето на директорот на Институтот за јавно здравје, поради малверзации при купување на медицинска опрема!

Станува збор за сомневања дека кислородот што бил испорачуван во здравствените установи во Република Српска бил со полош квалитет т.е. индустриски наместо чист медицински…

Повеќе на DW…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *