Сутерен.мк

Најголемата ботаничка градина во светот

Се протега на 72.000 квадратни метри каде цветаат над 150 милиони цвеќиња во сложени дизајни и дезени.

Повеќе од една деценија оваа цветна градина која е единствена од ваков вид во светот на посетителите им нуди визуелно уживање.

Градината била идеја на Абдел Насер Рахал, бизнисмен од ОАЕ инспириран од визијата да се создаде единствена туристичка атракција која ќе ја прикаже убавината и разновидноста на цвеќињата од целиот свет.
„Miracle Garden“ е во Дубаи и од 2022 година, градината е трикратен носител на Гинисов рекорд.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *