Сутерен.мк

Најдолгиот пешачки мост!

На северот на Португалија изграден е најдолгиот пешачки мост на светот. Долг е 516 километри и се наоѓа на 175 метри над реката Паива.

Мостот се состои од 127 плочи – решетки со метална заштитна ограда со ширина од 120 сантиметри, поврзана со челични столбови.

Мостот е готов веќе некое време, но официјално ќе биде пуштен во употреба во понеделник.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *