Сутерен.мк

Најевтините дестинации во 2024 година

Магазинот “Conde nast traveler” ги откри најевтините места за патување во 2024. Ова се дестинациите кои постојано нудат подобри искуства за помалку пари, а овој тренд се очекува да продолжи.

Кога станува збор за земјите од регионот, на листата се Србија и Македонија.

Белград продолжува да се појавува како еден од највозбудливите културни епицентри на Европа, но е значително поевтин од, да речеме, Париз или Берлин (барем засега)“, а подолу ги открива главните предности на нашиот главен град за неговата позиција на оваа листа.

“Релативно е лесно да се најдат хотели под 100 долари, иако сместувањето не е толку важно кога ја поминувате ноќта танцувајќи во клубовите низ градот. Но, ќе сакате да одморите и да го истражите богатството на белградски музеи и инсталации за современа уметност, од кои многу се отворени во изминатите неколку години“, се вели во извештајот.

Унгарија, или Будимпешта, исто така, е на листата, како и Албанија, за која се вели дека е многу поевтина од другите европски земји и сè уште „под радарот како туристичка дестинација. Што значи дека сè уште има шанса да се посети пред да излезе веста и толпата. Една од најатрактивните причини за патување е храната: замислете маси полни со јагнешко со мирис на рузмарин, силни планински сирења, бавчи, шишиња со овошни сокови…“, вели CNT, истакнувајќи дека хотелско сместување за двајца може да се најде за 70 долари.

Комплетната листа на најевтините дестинации за 2024 година:

Унгарија
Јужна Кореа
Мексико
Монголија
Виетнам
Бразил
Јужноафриканска Република
Шри Ланка
Филипини
Мадагаскар
Египет
Малезија
Индија
Србија
Македонија
Непал
Гамбија
Индонезија
Албанија
Узбекистан

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *