Сутерен.мк

Најлошите љубовни партнери

Шкорпија
Скорпијата е знак на длабоки емоции и страст, но и интензивна посесивност. Заљубените Скорпии сакаат се или ништо, а нивната љубомора може да биде неподнослива. Скорпиите го следат секој потег на партнерот, барајќи знаци на нелојалност и манипулација. Партнерите на Шкорпија често се чувствуваат како да се под микроскоп, гушејќи се во потребата на Шкорпијата да ги контролира сите аспекти на врската.

Лав
Лавот е роден за драма, а во љубовните врски го сака целиот фокус на партнерот. Партнерите Лав треба да бидат нивни најголеми обожаватели, а ако тоа не е така, стануваат неверојатно љубоморни. Егото на Лавовите тешко ги поднесува успесите на партнерот, а нивната посесивност се манифестира преку желбата партнерот да им биде целиот свет.

Девица
Девицата се стреми кон совршенство во сè, дури и во љубовта. Девиците го анализираат недостатокот на секој партнер, создавајќи слика за „идеалниот“ партнер. Љубомората кај Девицата настанува од страв дека партнерот ќе ги разочара или ќе ги остави затоа што не се доволно добри. Иако Девиците го сакаат најдоброто за своите партнери, нивната постојана критика и посесивна потреба партнерот да ги исполни нивните високи стандарди може да предизвика голема тензија во врската.

Близнаци
Близнаците се друштвени и духовити, но зад таа фасада често се крие несигурност. Во љубовта Близнаците се плашат дека партнерот ќе ги остави, што може да ги направи посесивни и љубоморни. Близнаците ги задушуваат партнерите со нивните нестабилни емоции и потребата за постојана комуникација и потврда. Партнерите Близнаци мора да бидат подготвени за емотивни тобонови и неуморно уверување дека Близнаците нема да ги загубат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *