Сутерен.мк

Најубавите водопади според Инстаграм

Ранг листата е направена според хаштазите на Инстаграм кој ги имал секој водопад, а истражувањето е направено во јануари, пренесува Travel Magazine.

Па така, на прво место се Нијагарините водопади (иако се едни од најмалите по величина – 51 метри) со вкупно 3 397 431 хаштази.

Втори се Игвасу водопадите во Аргентина со 1 005 532 хаштази.

Трети по популарност е Гулфос (Златниот водопад) на Исланд, кој може да се пофали со 329 576 хаштази на Инстаграм.

На четврто место се Викториините водопади во Замбија (286 410 хаштази), а на петто е Скогафос, исто така на Исланд, со 255 519 хаштази.

После нив следат:

Multnomah Falls (САД) – 251 639 хаштази

Yosemite Falls (САД) – 190 185 хаштази

Seljalandsfoss (Исланд) – 163 914 хаштази

Bridalveil Fall (САД) – 147 678 хаштази

Snoqualmie (САД) – 131 475 хаштази:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *