Сутерен.мк

Најубавите плажи на светот

Британскиот магазин „Гардијан“ состави листа на 40 најубави плажи за 2022 година, а меѓу нив е и една во Црна Гора, која е мала, сместена во затскриен залив, а е долга околу 250 метри, со проѕирна вода и мал, бел чакал, а внатрешноста е обрасната со маслинки и макии.

Станува збор за плажата „Дробни пијесак“, која иако е рај, не е толку популарна како другите, па на неа ретко ќе најдете гужва, освен во екот на сезоната.
Црногорската Будванска ривиера е еден од најголемите скапоцености во земјата. Плажата Дробни пијесак, малку појужно, ја карактеризира смарагдната вода опкружена со шумски планини, чадори за изнајмување, како и два ресторани на плажата кои нудат голем избор на црногорски јадења на скара.

 

 

Самата плажа се наоѓа на само 12 километри од Будва, а во близина се Котор, Тиват, Петровац, Бар, Сутоморе, па можете да ја посетите каде и да сте, доколку сте во Црна Гора со автомобил.
На самата плажа има многу убав бар, достапен е и мебел за плажа, но има и дел каде едноставно можете да оставите пешкир. Ова е навистина плажа на која треба да ѝ се даде шанса – изгледа многу егзотично, нуди мир и интимност и е полна со прекрасни можности за фотографирање.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *