Сутерен.мк

Непознати факти за „Ѓаволот носи Прада“

  • Филмот е базиран врз искуствата на Лорен Вајсбергер која работела за Ана Винтур, главната уредничка на американскиот култен магазин „Вог“ и подготовките занеговото снимање започнале и пред да биде објавена книгата на Лорен.
  • Ен Хатавеј не била првиот избор за улогата на Енди Сакс, туку дури деветиот! Продуцентите многу ја сакале Рејчел Мекадамс за овој лик, која ги одбила дури три пати!

  • Ниту Мерил Стрип не била веднаш во игра за улогата на Миранда. Пред неа, за неа се разговарало со Мишел Фајфер, Глен Клоуз и Кетрин Зета Џонс.
  • Мерил Стрип за цело време на снимањето на филмот не „излегувала“ од улогата: патака, кога другите актери се забавувале за време на паузите на сцените, таа останувала „депресивна и намќореста“.

 

  • Никој од модниот свет не сакал да соработува со костимографката Патриша Филд зада не се замери со Ана Винтур. Оние кои го „скршиле мразот“ се Жизел Бундшен и – Прада!

  • Винтур всушност, најмногу ја налутило што на сценографот му успеало толку веродостојно да ја прикаже нејзината канцеларија. После премиерата, Ана целосно го реновирала својот работен простор.

 

  • Интернет публиката е едногласна дека Нејт, дечкото на Енди Сакс е вистинскиот негативец во филмот. Дури и актерот Адријан Грениер призна дека неговиот лик не можел да прифати како девојка му пораснала, а со тоа и потребата за повеќе од животот отколку дружењето со Нејт.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *