Сутерен.мк

Новинарска ѕвезда од руско-украинската криза

Новинарот Филип Кроутер стана хит на социјалните мрежи бидејќи известувал за руско-украинската криза на дури шест јазици.

Кроутер зборувал течно на сите јазици, а во јавувањата ги менувал микрофоните на медиумските куќи за кои известувал.

Филип Кроутер е британско-германско-луксембуршки новинар кој зборува француски, шпански, португалски, англиски, германски и луксембуршки јазик.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *