Сутерен.мк

Ова треба да го знаат децата на 5, 10 и 15 години

Работи што децата треба да ги знаат до петтата година од животот:

-своето име, име и презиме на родителите, домашна адреса и телефонски број
-како и кога да повикаат брза помош
-како да препознаат опасни луѓе
-безбедноста во сообраќајот
-како да изразат емоции.

Работи што децата треба да ги знаат до десетгодишна возраст:

-што носи пубертетот
-негативните последици од употребата на оружје
-опасностите од интернетот
-како да се однесуваат кога се сами дома
-како да ги препознаат и регулираат емоциите.

Работи што децата треба да ги знаат до 15-годишна возраст:

-како да комуницирате со непознати возрасни лица
-како да го започнат денот самостојно
-како да ги извршуваат домашните работи
-како да креираат своја сопствена содржина
-почитување различни мислења и ставови.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *