Сутерен.мк

Откриен најмалиот влекач

Научниците веруваат дека го откриле најмалиот влекач на светот – подврста на камелеонот и тоа во Мадагаскар.

Германско – мадагаскарската експедиција пронајде два примероци на Брикезија нана или нано камелеон, чиј мажјак е долг само 13, 5 милиметри. (Женката е нешто подолга.)

Инаку, до сега се познати 11 500 видови, а овој е најминијатурниот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *