Сутерен.мк

Паркинг место од 1,3 милиони долари!

Во Хонг Конг има малку простор како за живеење, така и за парирање, па за тамошните услови не изненадува цената од 1,3 милиони долари за едно паркинг место во најлуксузната населба во градот.

Како што пренесува агенцијата АФП, станува збор за едно од неколкуте места за оставање на возило во квартот наречен The Peak. Населбата има поглед на пристаништето Викторија, а во неа се наоѓаат едни од најскапите станови во Азија, каде што дури и изнајмен паркинг достигнува цена од 210 000 долари месечно.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *