Сутерен.мк

Петта вакцина во Кина

Денеска Кина ја одобри петтата вакцина за итна употреба против конавирусот, пренесува агенцијата Бета.

Одобрувањето е соопштено од Институтот за микробиологија при Кинеската академија на науките.
Последната фаза на клиничките испитувања се уште е во тек, но не се достапни податоците за безбедноста или ефикасноста на вакцината.

Оваа вакцина се прима во три дози во временски интервал од по еден месец. Како и другите кинески вакцини, може да се чува на нормална температура во фрижидер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *