Сутерен.мк

Промоција на нови креативци

Утре, во 20 часот во „Public Room“ ќе се одржи „#ОТИСОК20“, јубилејното 20-то издание на групна изложбена поставка и проекции на завршни филмски етиди на учесниците од програмите: курс по фотографија, обука за филмски актер и курс за цртање и сликање – сезона XX.

Учесници
Фотографија
Горјан Мишевски, Михаил Наумовски, Слаѓана Србиноска, Антонија Симона Неловска, Ана Таскова, Викторија Јаќовска, Меланија Николовска, Тијана Коџобашиев, Радица Дукова, Маријана Таневска, Тамара Трифунова, Катерина Николовска, Мила Велеска Тодоровска, Дамјан Велковски, Бојана Хаџиева.
Ментори: Драги Неделчевски, Дејан Џолев, Антонио Станков.
Филмски актер
Јана Голабоска, Теодора Цветковска, Петра Прелоговски, Ангела Јакимоска, Бранко Цвијетиќ, Елена Ефтимова, Теона Ангеловска, Бисера Трипуноска, Милена Николовска, Дритеро Јакупи, Ивана Николовска, Христина Петровска, Бојана Златкова.
Ментор: Теа Беговска.
Цртање и сликање
Теа Димитровска, Ноне Абрашева Ноциќ, Аника Јаневска, Антониа Костов, Ангела Димкова, Тамара Блажевска, Милица Николовска, Ева Сарџоска, Маја Костеска, Нада Грозданоска, Катерина Миленски, Матеа Кралева, Ленче Кибровска.
Ментори: Доротеј Нешовски и Маргарита Симовска.

Дополнително на настанот ќе бидат доделени сертификати за постигнатиот труд на учесниците од курсевите: техники на кроење и шиење, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop.

„Џолев и уметностите“ е школа за дизајн и уметност којашто веќе десетта година по ред креира и организира програми во вид на академии и обуки од областа на уметноста, дизајнот и науките блиски на уметноста.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *