Сутерен.мк

Се испотепаа и на Прајд парадата!

Француски лезбејки обединети во групата „Резистанс лезбиен“ учествуваат на Прајд парадата во Бордо со транспарент кој изразува една од нивните клучни заложби „Лезбејките не сакаат пениси“, и на лице место се нападнати, ама не од вообичаените осомничени…


Напаѓачот е транс-родов маж припадник на антифа, кој се обидува со бакља да изгори неколку од жените што го носат транспарентот. Тој е дел од група транс-активисти кои носат транспарент на кој со црвено е испишано „АНТИ ТЕРФ“…

Повеќе на off.net.mk…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *