Сутерен.мк

Со препознавање на лице отклучување и стартување и на автомобилите

Continental претстави двостепен систем за контрола на пристапот до автомобилот, базиран на биометриско препознавање на корисникот. Системот има камера поставена на столбот помеѓу двете врати, додека скриена камера зад конзолата го детектира возачот.

Благодарение на биометриската автентикација на лицето, возилото се отклучува и стартува штом детектира регистриран корисник. Системот верно детектира обиди за измама благодарение на детекцијата на „жива личност” и обиди за подметнување слики.
Системот ќе овозможи возачот да плаќа и некои услуги преку инфотејмент системот.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *