Сутерен.мк

Трамп прави своја социјална мрежа

Откако на почетокот на 2021 година беше забранет на повеќето социјални мрежи вклучително и Фејсбук и Твитер, поранешниот американски претседател Доналд Трамп одлучи да направи своја. Реализацијата на истата е изгледа извесна.

Социјалната мрежа на поранешниот американски претседател ќе се вика Truth Social.

Доналд Трамп ангажирал и водечки експерт за мрежи, а се претпоставува дека во овој проект вложил околу една милијарда долари.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *