Сутерен.мк

Ужасниот живот на нормалните!

  • „Секој ден гледам стотици луѓе кои се откажале. На сите страни ги гледам оние кои не копнеат по ништо, освен за храна, покрив и облека, фокусирани само на тоа, без соништа. Тие не чувствуваат ужас што не љубат или што не се љубени.“
  • „Не ги мразам луѓето, само подобро се чувствувам кога не се околу мене.“

  • „Овде сме за да им се смееме в лице на лошите прилики и да ги живееме нашите животи така, што смртта ќе затрепери од страв кога ќе помисли да не земе.“
  • „Интелектуалецот е човек кој едноставните нешта ги кажува на комплициран начин, а уметник е човек кој комплицираните нешта ги кажува на едноставен начин.“

  • „Секако дека е можно да се сака човечко суштество, но само под услов да не го познаваш доволно добро.“
  • „Почнете да го спасувате светот спасувајќи една личност! Се останато е грандиозен романтизам и политика.“

  • „Јованка Орлеанка имаше стил. Исус имаше стил.“
  • „Лошиот вкус создава многу повеќе милионери од добриот вкус.“

  • „Ако сакате да дознаете кои ви се пријатели, завршете в затвор.“
  • „Некои луѓе никогаш не полудуваат. Какви ли ужасни животи тие водат!?“

Хајнрих Карл (Хенри Чарлс) Буковски Помладиот
(16 август 1920 – 9 март 1994)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *