Сутерен.мк

Уметност на вистинска локација

Францускиот уличен уметник ОакОак за своите дела се труди да најде вистински локации, што и му успева, за тие да се попривлечни. Тој се инспирира од популарната култура, но иод творештвото на Едвард Мунк и Рене Маргит. Хуморот сепак, има главна улога во неговите креации.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *