Сутерен.мк

Уметност од машината за садови

Мет Вилсон (Инстаграм: @airtightartwork) е уметник од Северна Каролина (САД), кој прави фасцинантни скулптури на птици и други животни од прибор за јадење и готвење.

Вилушките, лажиците, ножеви и други „дрангулии“ (од сребро, нер’ѓосувачки челик…) што се мотаат низ сечија кујна, така вешто ги витка и вклопува во нови облици, што на прв поглед не се ни забележува од што се создадени неговите креации…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *