Сутерен.мк

Шпанија ја одобри еутаназијата

Четвртата европска земја која дозволува пациентите со неизлечлива болест доброволно да ја изберат смртта за да си ги прекинат страдањата е Шпанија!

Пред усвојувањето на Законот за еутаназија, помагањето некому да умре во Шпанија значеше и до десет години казна затвор.

Еутаназијата е легализирана и во Холандија, Белгија, Луксембург, но и Колумбија и Канада.

А Холандскиот суд го проширува законот и во случаите на деменција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *