Носталгија

Помина и оваа зима, а мене уште ме мачи носталгија по него. Поминаа пет години…? Маја,…

Ноне Абрашева Ноциќ: Живи и здрави доживотно!

Откако престанавме да одиме во лов на зајаци, да береме дренки, да копаме корења и да…

Јордан Симонов: Не сакам херои!

Театарската фела е речиси едногласна дека тој е вреден, талентиран актер, а сепак е само хонорарен…

Маја Кастратовиќ и Александар Чамински: Носталгијата по најблиските не поминува!

Двајцата македонски уметници, со веќе формирани животни и професионални биографии, пред нецела деценија заминаа на “привремена…

Исти ние, само попаметни!

Во категоријата „неуништливи живи битија на планетава“ победници се тардиградите илимити водните мечки! Секако дека не…

Светлана Антиќ-Јовчевска: Свој помеѓу нашите и вашите

Во светот на бројните поделби по безброј основи како меури од сапуница пукнаа многу семејства, фамилии,…

Стравопочит

Многу ми се допаѓа, забавен е, духовит. Ептен духовит и тоа ми создава стравопочит, дури. СМС…

Новите љубовни врски

Од мали нозе не учат дека единствена животна цел ни е да се пронајде партнер со…

Домашните миленичиња на пиедестал

Иако четириношците не разликуваат дали е месото од елен или од кокошка, луѓето не жалат да…