Диме Илиев: Во простото нема предизвик!

Иако, на театарската сцена е цели пет децении (првата претстава – едночинка, ја одиграл уште во…

Им угодуваме на децата или себе си!?

Во едно интервју актерот Мајкл Кејн на прашањето „Дали и богатите страдаат?“ одговори со: „Да, ама…

Дали сте чуле дека…

• Според здружението на вампирите кое постои во Атланта, САД, најмалку пет илјади луѓе во Америка…

Некому па, до „бразилска“ му дошло!

Имам момче со кое се забавувам веќе една година и до сега ми се чини, се…

Игор Пачемски: Чурук луѓе!

Не знам дали е од годините, но секој ден се повеќе и повеќе се разочарувам од…

Зошто паметните повеќе грешат?

Кога интелигентни луѓе ќе се најдат во неизвесни околности, тие не одвојуваат доволно време за внимателно…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Пукна ли балонот или уште го дуваме!

Не знам кој ден е од изолацијата. Не е многу важно. Се охрабрувам дека секој ден…

Душко Родев: Писателот зависи од туѓите пресуди

Македонските книжевни кругови се едногласни, дека една од највпечатливите книги што се појавија во нашата јавност,…

Мамурлак, молњи и птици

• Забележано е дека птиците преселници често ги користат автопатите како патоказ, а притоа и топлите…